Estrada

Zašto je Jelena Karleuša obrisala poruku koju je uputila Bošnjacima

Mada je uvijek bila u centru pažnje, o Jeleni Karleuši se u posljednje vrijeme puno više govori nego ranije. Tome je svakako doprinjela afera sa nogometašem Ognjenom Vranješom s kojim je, kako se pričalo, dugo bila u vezi.

Jelena Karleuša - Hayat.ba

Već dugo smo svjedoci “iznošenja prljavog veša” u medijima, svim detaljima koji su se ticali njihove veze…

Karleuša je poslije svega “presavila tabak” pa tužila brojne medije u Srbiji zbog uvrede časti, kako za nju tako i članove njene porodice.

Pjevačica se u četvrtak ujutro oglasila na društvenim mrežama tekstom kojeg je naslovila sa: “Stop internet nasilju i kako se obračunati sa ološima koji su jaki samo u komentarima, a šute kao p..ke kad treba da kažu u lice”, piše “Hayat“.

“Internet nasilje nad javnim ličnostima na Balkanu kao i generalno nasilje na internetu u svakom smislu, mora biti zakonski kažnjivo djelo i taj zakon mora biti hitno i jasno definisan. Balkan po tom pitanju kao i po pitanju ljudskih prava generalno, kaska za jasno definisanim zakonima i načelima EU.

E sad… To što se nekom ne sviđa na primjer moje komentarisanje kandidata u “Zvezdama Granda” mora da shvati da niko nije natjeran tu niti da pjeva niti emisiju da gleda. To što je neko glup k’o k..ac pa ne kapira retoričko pitanje na primjer DA LI IMAŠ STRUJU, samo je njegov problem. Bukvalno shvatanje je za BUKVE, a bukvama mora da bude zabranjen pristup internetu ako će isti zloupotrebiti i vršiti oblik nasilja. Uvijek može da j..e svoju mater i one koji su dužni da takvu budalu trpe.

Kada je riječ o Bošnjacima, braćo, mnogo lako i brzo zaboravite prijatelje i one koji su oduvijek stavljali dupe u procep zbog vas, a nisu morali. Ali to govori i o meni i o vama. Živi bili i manje sranja, mržnje, nasilja… valjda je bilo toga i previše (i ovo je retoričko pitanje, da objasnim bukvama)”, objavila je Karleuša.

Zanimljivo je da je JK jučer ujutro pred zoru napisala drugačiji status, ali ga je u međuvremenu uklonila. Ali, nakon drugog “pisma” u kojem je precizirala na koga je mislila kada se obraćala fanovima i onima koji je prate a dolaze iz Bosne i Hercegovine, očito je brzo promijenila mišljenje. Da li je Karleuša odjednom poslije te poruke bila zatrpana pozivima, porukama u inbox, ili je posrijedi nešto treće, ali je i svoje novo pisanje obrisala.

Podsjetit ćemo, da je u prvoj objavi kojom se pohvalila nekoliko sati iza ponoći analizirala govor mržnje pa je tako zaključila, a na osnovu njenih statističkih podataka, da je najviše uvreda dobila iz Bosne i Hercegovine. Ne bi li kako je napisala opametila one koji je ruže, Karleuša se prisjetila nekih svojih kako ih je nazvala “zasluga” za bh. narod, te je napomenula da je baš ona kad niko nije smio javno branila određene situacije u BiH, navodi “Hayat“.

Pitamo Karleušu da li joj se zbog toga trebamo klanjati?!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh