Nauka

Manja singapurska studija otkrila da osobe s koronom nakon 11 dana nisu infektivne

COVID-19 bolesnici nakon 11 dana od zaraze više nisu bili infektivni, iako su neki i dalje bili pozitivni na koronavirus, rezultati su nove studije skupine stručnjaka za bolest u Singapuru.

Koronavirus - Nezavisne.com

“Pozitivni test ne znači da je osoba infektivna”, stoji u zajedničkoj studiji Nacionalnog centra za infektivne bolesti i Akademije medicine u Singapuru.

Studija se bazira na 73 pacijenta u Singapuru. Navedeno otkriće će možda imati utjecaj na otpuštanje pacijenata koronavirusa iz bolnice. Sadašnji kriterij u Singapuru je da se pacijenti kući puštaju nakon što više nisu pozitivni na koronavirus, a infektivnost se ne gleda, prenosi “Index“.

Do sada je oko 45% pacijenata otpušteno iz bolnica u Singapuru. Više od 30 hiljada osoba je u zemlji bilo inficirano koronavirusom, a umrlo ih je samo 23.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh