Mobiteli

EVO ZBOG ČEGA NIJE DOBRO NOSITI TELEFON SA SOBOM KADA IDETE U TOALET

Prema britanskom istraživanju, prosječna osoba provede nešto duže od 3 sata sedmično u toaletu, što daleko premašuje preporučenih 10 do 15 minuta dnevno.

Aplikacije - Alo.rs

Ako se pitate kako to vrijeme prolazi, onda su mobilni telefoni vaš odgovor. Ovo istraživanje ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko svi priznamo da koristimo mobilni telefon u toaletu.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ne bi trebalo da provedete više od 15 minuta u toaletu sa telefonom!

TELEFON JE MAGNET ZA BAKTERIJE

Telefoni mogu veoma uspješno da prenose i pokupe bakterije. Oni ih sa svoje površine mogu prenijeti na vaša intimna područja, a takođe ih mogu pokupiti sa bilo koje površine kupatila dok perete ruke ili puštate vodu. prenossi hayat

Korištenje telefona vas nesvjesno tjera na duže ostajanje, a niko ne želi pojavu hemoroida.

ODLAZAK U TOALET JE BIJEG

Studija iz 2016. godine pokazala je da su mnogi učesnici koristili svoje telefone kako bi potisnuli negativna osjećanja i emocije.

Takođe, ista studija je pokazala da studenti koriste svoje telefone kako bi se izborili sa dosadom. Kao rezultat toga, kontinuirana upotreba telefona, koja nastaje onda kada sa njim konstantno idete u toalet, može imati ozbiljan uticaj na naše mentalno zdravlje.

GUBITE SVOJE VRIJEME

Prema istraživanju, svi provedemo u prosjeku 90 minuta dnevno na našim telefonima, što je oko 3,9 godina našeg života. To znači da nam telefoni mogu odvratiti pažnju od naših poslova i svakodnevnih aktivnosti. prenosi hayat

Prema ovoj studiji, zaposleni gube oko pet sati sedmično na stvari koje nisu vezane za posao. Dakle, mnogi ljudi su priznali da provjeravaju svoje poruke i društvene mreže kada bi zapravo trebalo da rade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh