Internet

TikTok bi mogao biti zabranjen i u ovoj ratom zahvaćenoj zemlji

U martu je Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio prijedlog zakona o zabrani TikToka ukoliko kompanija ne promijeni vlasnika.

Ukrajinske vlasti bi mogle da razmotre zabranu korištenja TikToka u zemlji ako Sjedinjene Države nastave za zabranom društvene mreže, rekao je u ponedjeljak Jaroslav Jurčišin ispred ukrajinskog Komiteta vrhovne rade za slobodu govora.

– Ako takve sankcije budu uvedene u zemlji koja je naš partner, uvest ćemo ih i mi. Sve je veoma komplikovano, ali ovo bi mogao da bude još jedan element za pregovore, ne samo s TikTokom već i s Telegramom ako Sjedinjene Države poduzmu tako drastičan korak – istakao je Jurčišin, piše B92.

U martu je Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio prijedlog zakona o zabrani TikToka ukoliko kompanija ne promijeni vlasnika, kinesku kompaniju ByteDance Ltd.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh