Internet

YouTube danas slavi 19. rođendan, sjećate li se prvog videa koji je objavljen?

Na današnji dan 2005. godine u okviru Googlea u San Mateu u Kaliforniji pokrenut je YouTube, najveća svjetska stranica za videosharing.

youtube - Pixabay

Kroz gotovo dvije decenije postojanja, YouTube je izrastao u jednog od divova weba na kojem gubimo sate i sate mjesečno.

Servis YouTube su pokrenula trojica bivših zaposlenika PayPala Steve Chen, Chad Hurley i Jawed Karim nakon što se jedan od osnivača naljutio kad nije uspio podjeliti video tokom večere zbog tadašnjih ograničenja slanja e-pošte.

YouTube je svoj prvi uploadovani video Me at the Zoo zabilježio 24. aprila 2005. godine. U trenutku pripreme ovog teksta, taj famozni video imao je više od 380 miliona pregleda, piše Vijesti.ba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh