Internet

Google ukida naknadu za prenos podataka

Odluka Googlea da eliminiše naknade za odlazni prenos podataka dolazi kao odgovor na kritike regulatora i konkurenata među pružaocima javnih usluga u oblaku.

Google - avaz.ba

Uklanjanje naknada za prenos podataka, koje predstavljaju breme kako za velike, tako i za male korisnike oblaka koji prelaze na druge pružaoce usluga, trebalo bi značajno olakšati donošenje poslovnih odluka, piše bosniainfo.

Troškovi odlaznog prenosa variraju u zavisnosti od nekoliko faktora, uključujući odredište, porijeklo i obim podataka. Bitno je napomenuti da je prema izvještajima, Apple platio 50 miliona dolara izlaznih naknada AWS-u u jednoj godini, ističući time značajan uticaj tih troškova na pružaoce usluga javnog oblaka.

Korisnici Google Cloud usluga, kao što su BigQuery, Cloud Bigtable, Cloud SQL, Cloud Storage, Datastore, Filestore, Spanner i Persistent Disk, sada mogu besplatno preneti svoje podatke na drugog pružaoca usluga u oblaku ili lokalni data centar, prenosi It mixer.

Proces počinje registracijom i popunjavanjem obrasca. Nakon odobrenja, korisnici imaju rok od 60 dana da izvrše transfer ili preuzmu svoje podatke. Ukoliko istekne predviđeni vremenski okvir, proces je potrebno ponoviti.

Međutim, Google, bez obzira na korisničke zahteve, zadržava poslednju riječ i naglašava da zadržava pravo revizije prenosa podataka s Google Cloud platforme „radi usaglašavanja sa odredbama i uslovima programa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh