Internet

Ako šaljete fotografije preko WhatsAppa, oduševiće vas nova funkcija

Fotografije na WhatsAppu sada mogu da se šalju u većem kvalitetu.

Milioni ljudi širom svIJeta su korisnici popularne aplikacije WhatsApp, a dobro im je poznata frustracija prilikom slanja fotografija prijateljima, koje često budu pikselizovane.

Srećom, dani kad ste morali da koristite dodatne aplikacije za obradu fotografija konačno su stvar prošlosti zahvaljujući velikom ažuriranju WhatsAppa.

Mark Zakerberg, izvršni direktor WhatsAppove matične kompanije Meta, objavio je da sada možete slati fotografije na WhatsAppu u HD kvalitetu.

Zakerberg je podijelio vijest na svojoj Facebook stranici objavivši video koji pokazuje kako nova funkcija radi.

Sve što je potrebno jeste da otvorite aplikaciju WhatsApp i dodirnete razgovor u kom želite da pošaljete HD fotografiju. Dodirnite simbol “+” u donjem lijevom uglu ekrana, a zatim odaberite “Foto i video”.

Nakon što odaberete fotografiju koju želite da podijelite, trebalo bi da vidite novu HD opciju na vrhu ekrana. Odaberite je, a zatim dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu ekrana i fotografija će će biti poslata u HD kvalitetu.
Ostaje i standardna opcija

“Kako bismo obezbijedili da dijeljenje fotografija putem WhatsAppa ostane brzo i pouzdano, standardni kvalit će i dalje biti podrazumijevana opcija za slanje fotografija”, objasnili su iz WhatsAppa.

“Ako primite fotografiju kada imate slab internet protok, možete odabrati da li želite da zadržite standardnu verziju ili da je nadogradite na HD”, dodali su.

Kao i uvijek, ove fotografije će biti zaštićene WhatsAppovom end-to-end enkripcijom koja obezbjeđuje da samo vi i osoba s kojom komunicirate možete videti HD fotografiju.

HD fotografije se uvode globalno tokom sljedećih nekoliko nedelja, a uskoro će doći i HD video snimci. prenose nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh