Zdravlje

Trik za uklanjanje buđi i vlage

Vlaga i buđ nisu samo problem estetske prirode, već mogu da budu opasne po zdravlje.

Vlaga - Ilustracija/Balkanspress.com

Prostorije u kojima njih dvije vladaju nikad ne mirišu prijatno, dok zidovi sa kojih se ljušti boja i uglovi crnih površina nisu lijep prizor. Ukoliko vlagu ne tretirate odmah, javlja se buđ, koja može da bude opasna za disajne puteve.

Možda ste već koristili premaz protiv vlage, varikinu ili različite apsorbere čija cijena može da “ode” i u nebesa. Možda ste čak bili primorani da osušite zidove fenom za kosu. Mnogi su isprobali razne metode, ali još uvijek nisu naišli na najefikasniju. Vjerovali ili ne, pijesak za mačke može da vam pomogne!

Birajte pijesak koji dobro apsorbuje vlagu, ima prijatan miris i može da pretvori mačiji urin u grudvice. Pijesak inače možete da nađete u marketima, a cijena je od 5 do 15 KM. Rasporedite pijesak u čašice i postavite ih na mjesta na kojima se vlaga najčešće javlja. Već poslije desetak dana bićete iznenađeni rezultatima!!

Inače, reakcija na jednokratno izlaganje buđi može da bude trenutna ili odložena. Neki ljudi uopšte ne razvijaju simptome. Mnogi faktori određuju vrijeme koje je potrebno da buđ utiče na vaše zdravlje. Da biste dobili bolju predstavu o vremenu, uzmite u obzir faktore kao što su alergije i osjetljivosti, piše PRESS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh