Zdravlje

Ovaj napitak topi salo na stomaku i čisti stomak: Najbolji recept za tanak struk, kilogrami se ne vraćaju

Ovi domaći sokovi, koje je vrlo jednostavno napraviti, osvježavaju, revitalizuju, smanjuje nadutost, umiruju crijeva, podstiču probavu, a sadrže vrlo malo kalorija

Salo na stomaku - Ilustracija/Twitter

Napitak od peršuna i limuna

Osim za otapanje masnih naslaga na stomaku, ovaj napitak odličan je za ubrzavanje metabolizma, a kad metabolizam brzo radi – brže se i gubi višak kilograma.

Uzmite vezicu do dvije svhežeg peršuna i usitnite ga u blenderu.

Iscijedite sok od jednog limuna u dodajte u usitnjeni peršun.

Na kraju dodajte pola šolje vode i dobro promješajte.

Za optimalne rezultate ovu mješavinu bi trebalo popiti na prazan želudac tokom pet dana, svako jutro. Zatim se pravi pauza od deset dana pa se postupak ponavlja.

Sasi voda

Nutricionistica Sintija Sas, autorka dijete za ravan stomak (Flat Belly Diet), tvrdi kako se ispijanjem ovog napitka gube centimetri u struku. Sasi voda pomaže kod nadutosti i zadržavanja suvišne tečnosti u tijelu, i odlična je nadopuna dijeti.

Sastojci:

8 čaša vode (ukupno oko dve litre)
kašičica narendanog đumbira
sveži krastavac srednje veličine
limun srednje veličine
12 listića nane

Priprema:

Krastavac i limun isjecite na tanke kriške pa stavite u vodu zajedno sa svim ostalim sastojcima. Promiješajte i ostavite u frižideru preko noći. Procijedite. Pijuckajte je uz svaki obrok.

Nutricionistica napominje da je ova voda odlična za svali početak dijete. Dobro ju je piti prvih nekoliko dana dijete, ali i kasnije.

Sok za ubrzavanje metabolizma

Izmiksajte nekoliko listova spanaća, tri šargarepe, šaku peršuna, tri grančice celera, komad đumbira, pola šolje prirodnog voćnog soka i malo vode. Pijte ga dva do tri puta na dan. Inače, đumbir je odličan saveznik u detoksikaciji tela i ubrzavanju metabolizma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh