Zdravlje

Maja O., (43), Sarajevo: Stres je bio okidač svih mojih bolesti! Pa i raka dojke!

Zbog stresa na poslu uzrokovanog velikom odgovornošću i poteškoćama sa kojima sam se suočavala – oboljela sam. Prvo me zadesio nervni slom, onda kompletni pad imunog sistema, upale, i onda ono najgore – rak.

No image - Haber.ba

Trebalo je da se ozbiljno razbolim i skoro umrem pa da shvatim da se u životu ne treba ni zbog čega sikirati, nervirati – kazuje nam na početku razgovora Maja, bankarska službenica s prebolovanom dijagnozom – rak dojke.

Naša sagovornica tvrdi da je upravo stres bio jedini, glavni i odgovorni krivac za njeno razbolijevanje, piše “Aura“.

– Desilo se to prije nekoliko godina kada sam u banci u kojoj radim unaprijeđena. S novim radnim mjestom – došle su nove odgovornosti. Kao direktorica kreditnog sektora, susrela sam se s vrlo stresnim i zahtjevnim obavezama, tim više što su to radno mjesto pikirale i neke moje kolege.

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Njihova zavist me sputavala, bilo je i zabijanja noževa u leđa, ali i vrlo otvorenog podmetanja nogu. A ja jadna – trudila sam se da radim što više, bolje. Htjela sam opravdati poziciju na koju sam došla marljivošću – priča Maja

No, njena borba s vjetrenjačama rezultirala je krahom. Prvo je doživjela nervni slom, a nakon toga su uslijedile i druge tegobe.

– Od stresa sam skoro poludjela. Izgarao me taj pritisak na poslu, pa sam sve češće dan započinjala s tabletama za smirenje. Onda bih s njima i na počinak odlazila.

Guranje pod tepih

– Ali, time sam samo probleme gurala pod tepih. Sanirala bih simptome, a uzroci su buktali. Loš imunitet izazvao je buru prehlada, upala. Uslijedila je upala sinusa, onda i upala pluća. Sve je kulminiralo rakom dojke, dijagnosticiranom na jednoj od zagrebačkih klinika – nastavlja iskaz Maja.

Za našu sagovornicu je uslijedilo teško razdoblje. Na poslu je dobila otkaz, a liječenje klasičnim metodama nije donijelo željene rezultate.

U jednom momentu sam digla ruke od svega. Nisam više vjerovala ni u šta, izgubila sam nadu u bolje sutra.
– Jedina utjeha i ono svjetlona kraju tunela – bio mi je moj suprug. On mi je davao nadu, vjerovao u mene. Kao pravi borac u areni – lavovski se borio za moje zdravlje. Obilazio je liječnike, i ove oficijalne i alternativne. Raspitivao se za sve dostupne metode..

– Bio je razočaran, to se vidjelo, iako je pokušavao od mene sakriti svoje osjećaje, brigu. Jednog dana, vidjela sam nadu i sjaj u njegovim očima.

– Našao sam lijek– kratko mi je rekao, ne dajući previše objašnjenja.

– Istog dana, na vratima se pojavio s kesom; bili su to lijekovi doktorice Trobradović. Rekao mi je da ju je našao na internetu, pa je kupio Auru časopis, pa se raspitivao za njene lijekove i uspjehe..tako sam počela s njenom terapijom, a ubrzo smo se i upoznale.

Jačanje imuniteta

– Doktorica je preporučila uzimanje Eliksira Života sa Kavkaza, kako bi se moj imunitet ojačao. A Eliksir Života, zajedno sa ostalim prirodnim preparatima, uništio je patogene organizme u mom tijelu, poput bakterija, virusa i dr, budući da sam imala i mnoge upale u organizmu. Upit o položaju mog mjesta spavanja je naknadno otkrio da u neposrednoj blizini gdje sam spavala – postoje mnogi izvori štetnog elektromagnetnog zračenja, poput bežičnih rutera za internet .

Savjet od doktorice koji je slijedio jeste da sve te elektronske uređaje prebacim u drugu prostoriju, i da se zaštitim od štetnog zračenja sa Cedar Neutralizer zaštitnim uređajima. Izbjegavanje stresa – takođe je savjetovano – priča Maja.

– Sjajno se osjećam. Čak sam se uspjela vratiti i na posao, samo što sam ovoga puta odlučila zanemariti tuđu ljubomoru. radim vrijedno, radim pošteno, radim po svom. Više me ne dotiču zlobni ljudi! – kratko je prokomentirala Irena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh