Moda i ljepota

Make up trik za punije usne

Ovaj put smo odlučili podijeliti s vama sjajan trik koji vizažisti koriste za punije usne

Društvene mreže su izvor najboljih trikova koji mogu da nam olakšaju svakodnevicu, pogotovo kada je riječ o ljepoti. Naime, iz dana u dan nailazimo na brojne savjete i trikove zahvaljujući kojima i sami možemo da postanemo majstori šminkanja.Ovaj put smo odlučili podijeliti s vama sjajan trik koji vizažisti koriste za punije usne, a koji čak primjenjuju i Jennifer Lopez i Kendall Jenner,piše Avaz
Najlakše je primjeniti ga na trendu koji nam je stigao iz devedesetih – ombre usnama. Trebate samo zamijeniti olovku za usne bronzerom u štapiću.Korak po korak do punijih usana:

Kremastim bronzerom i četkicom namažite luk usana, zatim iscrtajte konturu donje usne, ali nemojte izvlačiti debele linije.

Mekom četkicom izblendajte konturu kako bi se postigao efekat nude usana, pa na kraju premažite sjajem ili mat karminom.

Da bi se usne ocrtale, važno je da bronzer bude kremast, a kada odaberete bronzer za ovu “vajarsku tehniku”, treba vam ravna četkica za usne i jedna koja će se koristiti za blendanje, poput meke sjenke za oči, navodi Lepota i Zdravlje, a prenosi Blic.

Influenserica Rouz Siard isprobala je ovaj trik, te je konturisanjem i prekrivanjem usana bronzerom uspjela dodati im volumen.
Pogledajte ovdje make up trik

@roseandben

AD✨ @Kosas heard us and listened ???????????? They added 11 new cool and neutral Revealer Concealer shades ????✨???????? 38 SHADES IN TOTAL ???????????? My perfect shade is 2.6C ⭐️ Try this filter to #findyourundertone ????????✨???? #kosaspartner #sephora #kosasconcealer #undertonefilter #undertone #makeupfilter #concealer

♬ original sound – Rose Siard


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh