Moda i ljepota

Ove čarape su apsolutni hit ovog proljeća: Nosile su ih naše bake

Iako nisu previše udobne, ovog proljeća se vraćaju na velika vrata

Čarape su neizostavan modni dodatak u svim sezonama, pa ih možemo vidjeti na ženama i zimi i leti, ali ovog proljeća se samo jedna vrsta izdvaja od ostalih.

U pitanju su crne najlon-dokoljenice, a za njihov povratak zaslužan je dizajner Džon Galijano.

Nedavno održana revija brenda „Maison Margiela“ napravila je pometnju na modnoj sceni, s obzirom na to da smo svjedočili grandioznom povratku visoke mode i nadrealističkog izraza koji njeguje praktičnost i oslanja se isključivo na dramaturški prikaz realnosti, piše B92.

Živimo u vremenu u kome je teško prepoznati da li je trend nastao među influenserima ili na modnim pistama. Bilo kako bilo, crne najlon-dokoljenice uveliko su neizostavan element svakodnevne odjeće, a s čime ih kombinujemo? Izbor je širok. Mokasine? Može. Patike?

Uveliko se diskutiralo o tome. Jedan od atraktivnijih načina stilizovanja je uparivanje s leopard printom, bilo da je riječ o obući ili pak o košulji, sakou ili bundi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh