Hrana i piće

Kukuruzni uštipci: Mekši i ukusniji od običnih

Kukuruzni uštipci imaju poseban ukus, a osim toga su i zdraviji. Obavezno ih prije služenja izvadite na papirni ubrus koji će upiti višak masnoće.

Sastojci:
300 g kukuruznog brašna
2 dl vode
3 dl mlijeka
1 jaje
so,
biber
1 glavica crnog ili mladog luka
1 prašak za pecivo
2 kašike pšeničnog brašna
Sos:
2 kašike pavlake
2 kašike majoneza
2 čena bijelog luka
Priprema:
1. U veći sud sipati kukuruzno i bijelo brašno i prašak za pecivo. U drugi sud sipati mlijeko, vodu i jaje, so i biber po ukusu i dobro umutiti. Tu masu dodati brašnu i izraditi glatko tijesto,pišu Nezavisne

2. Očistiti crni luk, isjeckati ga što sitnije i dodati u tijesto.

3. Uštipke pržiti na srednjoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju.

3. Za sos pomiješati pavlaku, majonez i sitno isjeckan bijeli luk i poslužiti ga uz uštipke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh