Hrana i piće

KAKO DA VAM RUSKA SALATA DUŽE TRAJE! Izdržaće nedelju dana nakon dočeka i neće se pokvariti

Ko može da odoli Ruskoj salati za Novu godinu. Uz ove savjete ona će trajati čak nedelju dana nakon Dočeka.

Ruska salata je jelo bez kog se ne može za praznike. Možete da je jedete samo uz hleb ili napravite pamuk kiflice pa uživajte u zalogajima. Naša tradicija je da pripremimo celu činiju, pa se salata onda ne pojede, a na kraju ostatke treba baciti u smeće, jer salata zalivena majonezom ne može dugo da se čuva – samo jedan dan.

Ako vam je žao proizvoda i novca potrošenog na Rusku salatu, ovog puta možete koristiti jednostavnu šemu – potrebno je da unapred isečete sve što vam treba za salatu i čuvate u različitim činijama, bez mešanja. Ili, možete da pomešate meso, šargarepu i krompir, pa u poslednjem trenutku dodate sve konzervisane delove Ruske salate. Tako ćete svojoj omiljenoj salati produžiti život, a posle Nove godine moći ćete da je jedete još nekoliko dana.

Još jedna važna tačka je vezana za čuvanje salate – bolje je izabrati emajlirane, staklene ili plastične posude. Obavezno čuvajte Rusku salatu sa poklopcem ili dobro pokrijte folijom,piše mondo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh