Hrana i piće

Za sutrašnji ručak,probajte tjesteninu s alfredo umakom koji će vas oduševiti

Umak alfredo jedan je od najpopularnijih brzih umaka za tjesteninu na svijetu jer je gotov za 15-ak minuta, a jako je sočan i kremast.

Ako ne znate šta jesti za ručak ovo je sjajna ideja. Napravite ukusnu alfredo piletinu koja ne zahtijeva mnogo truda i priprema je veoma brza.
Sastojci:
2 pileća filea
1 luk
1 čehna bijelog luka
30 g putera
250 ml neutralnog vrhnja
1 kašika škroba
100 g tvrdog sira
250 g špageta
začini
Priprema:
Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, zabiberite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje, pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte puter i nasjeckani bijeli luk. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje.
Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso,piše Skuhaj.hr


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh