Hrana i piće

Profesionalni kuhari imaju 5 pravila kad prave palačinke

Mnogima palačinke ne uspiju baš uvijek, ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave…

Palačinke - Domacica.com

Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
1. pravilo

Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dve kašike i umesto njih dodajte dve kašike skrobnog brašna (gustina).
2. pravilo

Prije nego što umiješate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosijte kroz sito.
3. pravilo

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte pretjerati, biće dovoljno i pola kašičice.
4. pravilo

Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosijte zajedno sa brašnom prije nego što dodate ostale sastojke, piše Krstarica.
5. pravilo

U smjesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris! prenose Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh