Hrana i piće

Spolja HRSKAV, a iznutra MEK – Krompir iz RERNE sa parmezanom

Obožavaćete ga!

Volećete krompir spremljen na ovaj način, a recept ćete rado deliti sa prijateljima!

Izuzetnog je ukusa, a priprema mu je jednostavna, s toga može biti odličan izbor kada nemate vremena za pripremu ručka ili su vam iznenada došli gosti na večeru!Potrebni sastojci:

1 kg krompira
80 g parmezana
2 kašike putera ili ulja
1 kašika suvih začina po želji (beli luk u prahu, kari, origano, suvo povrće, aleva paprika,..)
so
Priprema

Operite i osušite krompir, a nakon toga ga isecite na polivne ili četvrtine u zavisnosti od veličine krompira. Stavite krompir u posudu, dodajte mu sve začine, kašiku putera ili ulja i 1 kašiku parmezana. U tepsiju stavite preostalu masnoću (ukoliko koristite maslac – otopite ga) i preostali parmezan i to promešajte da dobijete pastu. U pripremljenu pastu od parmezana i masnoće dodajte isečen krompir tako da isečena strana bude okrenuta na dole. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta do jednog sata,piše Žena

Ispečeni krompir možete služiti uz krem sir, ili ga preliti mešavinom limunovog soka i peršuna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh