Hrana i piće

Ovakvo tijesto za picu još niste probali, brašno vam ne treba, tajna je u jednom sastojku!

U posljednje vrijeme preplavljeni smo receptima sa zdravijim sastojcima. Ipak, jedan je zaista toliko neobičan da ga definitivno vrijedi probati.

Pizza - Srecnazena.com

Ukoliko želite da picu zamijenite nečim zdravijim, probajte njenu bolju verziju, a za to će vam poslužiti tijesto od karfiola!

Sastojci:

800 g karfiola

2 jaja

200 g gaude

so, biber, bijeli luk u prahu

2 kašike maslinovog ulja

nadjev po želji

origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i bijelim lukom, po želji.

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smjesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrijanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok tijesto ne promijeni boju.

Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh