Hrana i piće

1960. GODINE, OVO JE BIO DORUČAK BROJ 1: Današnja djeca ne mogu ni da zamisle nešto slično

Da li se sjećate tih sretnih dana svog djetinjstva?

Prva sjećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o djetinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.

Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sjećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.

Tih šezdesetih godina prošlog vijeka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.

Jaja

Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hljeba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.
Nije bilo vrijeme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hljebom je bio uobičajan doručak jedne prosječne četvoročlane porodice.

A kako je izgledao vaš doručak iz djetinjstva, pišite nam u komentarima ispod teksta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh