Hrana i piće

OVAKO TO RADE PROFESIONALCI: U faširane šnicle umjesto prezli dodajte iznenađujući sastojak

Kada se prave faširane šnicle u mljeveno meso dodaju se jaja i prezle, ali profesionalni kuhari koriste drugi sastojak koji čini meso sočnijim.

Kako bi šnicle bile ukusnije i zdravije umjesto prezli koristite sjeckane orahe.

Takođe, možete koristiti i kikiriki, bademe ili bilo koji orašasti plod. Meso će biti spolja hrskavo, a iznutra sočno i nježno. Kada krenete da pržite u tiganju ili pečete na roštilju, formiraće se korica koja će omogućiti da sav mesni sok ostane u šniclama., piše Stvarukusa.rs


Ovako pripremljene će biti savršenog ukusa i niko neće moći da im odoli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh