Hrana i piće

DA LI ZNATE NA KOLIKO STEPENI SE PEČE PITA? Bilo da spremate krompirušu, gibanicu, burek… temperatura je uvijek ista

Pita sa sirom, pita sa mesom, prazilukom, burek ili slatke pite kao što su one sa višnjama, borovnicama… su uvijek dobro rješenje za svaku priliku.

Burek pita - Rikavela.com

I kada želite slanu ili slatku večeru, kada vam treba predjelo… Šta god da zamislite pite su uvijek spas u zadnji čas, piše Stvarukusa.rs.

Ono što vam je potrebno je nadjev po želji i domaće kore ili gotove. Sa gotovim korama priprema je mnogo jednostavnija, ali sa domaćim razvučenim korama je to prava pita koja nas vraća u djetinjstvo, jer su je tako pripremale naše bake.

Pite uspjevaju i neiskusnim domaćica, jedino što je bitno je da isprate svaki korak u pripremi. Koju god pitu da spremate ono što je uvijek isto je temperatura na kojoj se peče. Obavezno je da rerna bude zagrijana, a peče se na 180°C ako koristite ventilator ili na 200°C ako ne koristite ventilator.

Obično se peče od 30 do 40 minuta i bilo bi poželjno da tokom pečenja nekoliko puta okrenete tepsiju kako bi se pita ravnomjerno ispekla sa svih strana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh