Hrana i piće

ŠPANSKA PITA: Bez kora, samo se smućka i izlije u pleh – sastojke vjerovatno već imate kod kuće

Španska pita koja svima uspijeva iz prve.

Španska pita - Bakina i dekina kuhinja

Kada nemate mnogo vremena a želite brz obrok ovo je recept za vas. Španska ili carska pita je pita bez kora, a sastojke možete kombinovati po želji. Samo sve smućkate i izlijete u pleh. Ništa lakše.

Sastojci:

200 g brašna
1 prašak za pecivo
180 ml jogurta
100 ml maslinovog ulja
4 jajeta

Za nadjev:

100 g kačkavalja
150 g feta sira
150 g šunke
4 kisela krastavca
1 kisela paprika

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, sjeckanni kačkavalj, sjeckanu fetu, šunku, krastavčiće, papriku i sve umiješati. Peći u podmazanom plehu ili obloženom pek papirom na 200 stepeni 1 sat. Pred kraj pokriti folijom i smanjiti na 180 stepeni.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh