Hrana i piće

TORTA OD 5 SLOJEVA – BAŠ SE LAKO PRAVI: 3 kremasta fila je čine neodoljivom, nećete se zaustaviti na jednom parčetu

Torta do 5 slojeva sa piškotama se izuzetno lako pravi, a i ne peče se.

Troslojna torta sa piškotama - PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Troslojna torta sa piškotama se iznenađujuće lako pravi. Preko keksa sipajte fil od pudinga od vanile, zatim još jedan red keksa, pa voćni fil i sve to premažite šlagom. Kao dekoraciju iskoristite čokoladu i ukusna i osvježavajuća poslastica je na vašem stolu.

Piškote sada ne morate da kupujete, nego kod kuće napravite do svega 3 sastojka.

Sastojci:

200 g piškota
400 ml mlijeka

Za fil:

80 g pudinga od vanile
1 l mlijeka
200 g šećera
200 g putera
600 g bobičastog voća
100 g šećera u prahu
20 g kukuruznog skroba
100 ml vode
100 ml slatke pavlake
50 g čokolade

Priprema:

U mlijeko sipajte puding i šećer, pa kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se ne zgusne. Dodajte puter i miješajte dok se ne otopi. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mlijeko. Sipajte fil preko piškota i stavite u frižider na pola sata. Poređajte još jedan red piškota. Pomiješajte vodu, skrob i šećer u prahu, pa prelijte bobičasto voće. Kuhajte uz miješanje, dok smjesa ne postane gusta. Sipajte preko keksa. Stavite u frižider na sat vremena. Umutite slatku pavlaku i premažite kolač. Preko izrendajte čokoladu, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh