Hrana i piće

DOMAĆE KROFNE IZ RERNE: Pečene bez kapi ulja, a podjednako su mekane i vazdušaste – pravit ćete duplu mjeru

Domaće krofne punjene čokoladom, pečene bez kapi ulja i to u rerni, a podjednako uskusne i vazdušaste.

Domaće krofne -PRINTSCREEN/YT/ RICETTE DOLCE FACILI

Ništa slađe od domaćih krofni, pa još punjene čokoladom. Kako se prže u dubokom ulju mnogi su počeli da izbegavaju ovu poslasticu, ali mi vam donosimo recept kako da ih ispečete u rerni bez kapi ulja, a biće podjednako sočne, vazdušaste i ukusne.

Sastojci:

1 jaje
200 ml mlijeka
420 g brašna
1 kašika suhog kvasca
1 kašičica šećera
30 ml ulja
malo soli
rendana kora pomorandže
krem od čokolade

Priprema:

Toplo mlijeko ulijte u činiju, dodajte kvasac i šećer i sve promiješajte. Cijelo jaje ulupajte viljuškom, pa ubacite u smjesu, zatim sipajte ulje, pa dodajte i sitno rendanu koru pomorandže. Lagano ubacite brašno i prstohvat soli i miješajte sve sastojke da dobijete tijesto. Umijesite dok ne bude potpuno glatko. Ostavite da odstoji nekih sat vremena. Kada je nadošlo malo premjesite i razdvojite na 9 jednakih dijelova. Malo razvucite pa filujte po želji kašikom ili dvije čokolade. Zatvorite tijesto i oblikujte lopticu. Poređajte u pleh sa papirom za pečenje o ostavite da “miriju” 20 minuta. Pecite u rerni na 180 C oko 20-ak minuta. Po želji ih pospite prah šećerom, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh