Hrana i piće

UMJESTO KLASIČNOG TIJESTA NAPRAVITE BRZU PICU IZ TIGANJA: Jedan neočekivan sastojak daje joj potpuno drugačiji ukus

Malo drugačija pica koja se peče u tiganju sa krompirom i mocarelom, idealno je rješenje ako vam je ponestalo ideja za doručak.

Pica - PRINTSCREEN/YT/ TABLE DIARY

Ponestalo vam je ideja šta biste spremili za doručak ili večeru? Pica iz tiganja od sastojaka koje većina nas ima u kući je idealno rješenje. Hrskava korica i sir iznutra koji se razvlači, oduševit će sve ukućane, a što je najbolje ne morate da palite rernu.

Sastojci:

Za picu:

1 krompir
110 g brašna
10 ml ulja
60 ml tople vode
rendana mocarela
pasirani paradajz ili kečap
so

Za umak:

2 kašike majoneza
1 kašičica meda
1 kašičica soka od limuna
pola kašičice mljevenog bijelog luka
so

Priprema:

U brašno dodajte so, ulje i vodu, pa dobro umijesiti, potom pokrijte i ostavite da odstoji sat vremena. Krompir dobro skuhati, pa ga izgnječiti. Tijesto podijeliti na dva jednaka dijela i razvući oklagijom što tanje. Ispeći na srednjoj vatri da dobijete rumenu koricu. Kada je pečeno ostaviti u tiganju i premazati paradajz sos, posuti rendanu mocarelu, potom krompir i preko još mocarele. Preklopiti na pola i peći na umjerenoj vatri, dok se sir unutra ne rastopi. Na drugu polovinu tiganja staviti malo rendane mocarele i kada se otopi picu prebacite preko da dobije hrskavu koricu. Za umak sve sastojke dobro pomiješajte, piše Stvar ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh