Hrana i piće

Čokoladne štanglice sa orasima i suhim grožđem koje nestaju u trenu

Čokoladne štanglice sa orasima i suhim grožđem spremne su za 15 minuta.

Čokoladne štanglice - PRINTSCREEN/YT/ DOLCE FATTE IN CASA

Čokoladni kolač koji se brzo priprema, a još brže pojede. Prelijepe čokoladene štanglice sa orasima i suvim grožđem koje se pripremaju za manje od 15 minuta. Mogu da posluže i za slavski desert uz klasične sitne kolače.

Sastojci:

150 g šećera
100 ml mlijeka
20 ml ulja
80 g putera
8 gr vanilin šećera
4 kašike kukuruznog škroba
5 kašika brašna
1,5 kašika kakao praha
50 gr suhog grožđa
50 g sjeckanih oraha

Priprema:

Šećer zajedno sa mlijekom, uljem, puterom i vanilin šećerom sipajte u šerpu i sve kuhajte uz lagano miješanje dok ne dobijete glatku masu. Kada prokuha dodati kukurizni skrob, brašno i kakao. Nastaviti sa kuhanjem i miješanjem dok se skroz ne zgusne. U prohlađenu smjesu dodati suho grožđe i orahe. Ulijti u tepsiju, prethodno obloženu prijanjajućom folijom, kojom ćete takođe pokriti odozgo. Ostaviti 2 sata u frižideru da se stegne. Kada se dovoljno stvrdlo uklonite foliju i isjecite na na štanglice, piše Stvar ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh