Hrana i piće

U TURSKOJ MNOGI DORUČKUJU TRADICINALNI DORUČAK OD JAJA, PARADAJZA I PAPRIKA! Ovo je recept za TURSKU ŠALŠU

Menemen je tradicionalno tursko jelo od paradajza i paprika. Često se jede za doručak, a ako želite da izbjegnete meso, može da prođe i kao ručak.

Menemen - Screenshot

Nećete moći da odolite ovom doručku iz Turske, a ovo su vam potrebni sastojci:

4 jaja

komadić korijena đumbira

4 češnja bijelog luka

1 luk

2 veća paradajza

1/2 šolje sosa od paradajza

1/2 ljute papričice

1/2 paprike

2 kašičice mljevene paprike

1/2 kašičice origana

so, biber, maslinovo ulje, vlašac

Priprema:

1. Blanširajte paradajz pa ga oljuštite.

2. Zagrijte ulje u tiganju, dodajte nasjeckani bijeli luk i đumbir pa pržite dok ne omekša, a onda ubacite i sjeckani luk. Kad postane staklast, ubacite i paprike, prenosi Espreso.

3. Dodajte paradajz koji ste prethodno isjeckali i ostavite dva minuta pa ubacite i pire od pardajza i ostale začine osim vlašca.

4. Kad se paradajz skuha, razbijte jedno po jedno jaje u tiganj i tek nakon desetak sekundi lagano ih umiješajte u smjesu.

5. Poslužite s vlašcem.

Prijatno!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh