Hrana i piće

UVIJENE SLATKE KIFLICE: Bez čekanja da tijesto nadođe, samo oblikujete i pečete 18 minuta – uspijeva iz prve

Bez puno muke napravite uvijene kiflice sa šećerom.

Kiflice - Screenshot/Youtube

Kada pripremate tijesto za ove uvijene kiflice ne morate da čekate da nadođe. Samo pomiješajte sastojke i umijesite testo, pa ga podijelite. Uvijte kiflice, uvaljajte u šećer i pecite. Grčki jogurt daje tijestu posebnu mekoću, pa će kiflice i sutradan biti fenomenalnog ukusa. Ako želite možete da ih umačete u nutelu ili džem.

Sastojci:

150 g grčkog jogurta
1 jaje
50 g šećera
60 g ulja
310 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
so

Još:

50 g šećera

Priprema:

U grčki jogurt dodaje jaje, so, šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, promiješajte, pa dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo. Umijesite tijesto, pa napravite valjkasti oblik. Podijelite na komade težine 25 g. Svaki dio testa razvucite u obliku gliste, pa krajeve savijte na dole. Napravite kao pletenicu, uvrtite oba kraja tijesta i pritisnite na dnu. Zatim uvaljajte u šećer i redajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 18 minuta, prenosi Stvar ukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh