Hrana i piće

MIKS KISELOG, SLATKOG I KREMASTOG: Osvježavajući čizkejk od limuna!

Poslastica idealna za vrele ljetne dane

Ova varijanta torte liči na čizkejk. Kremaste je strukture, veoma mirisna i sočna i sjajan izbor leti kada poželite da se rashlasite.

Za pripremu će vam biti potrebno:

Za koru:

300 gr mlevenog keksa

75 gr margarina

malo šećera u prahu

čaša mleka

Za krem:

100 grama krem sira 300 mililitara slatke pavlake 3 kesice vanilin šećera 1 kesica želatina

Za glazuru:

200 grama džema od limuna 350 mililitara vode 1 kesica želatina

Postupak pripreme:

Napravite koru tako što ćete početi sa mućenjem margarina mikserom, a potom dodajte keks, mleko i šećer u prahu.

Tu smesu stavite na dno kalupa.

Nakon toga, počnite sa mućenjem slatke pavlake, pa kada počne da se steže dodajte vanilin šećer dok smesa ne postane čvrsta, nalik šlagu.

Vodite računa da ne umutite previše, jer onda neće biti dobrog ukusa.

U umućenu slatku pavlaku dodajte krem sir, pa laganim pokretima, najbolje uz pomoć kašike, umutite smesu da se sastojci sjedine.

Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice pa takodje dodajte u smesu, i ponovo lagano promešajte.

Dobijeni krem sipajte preko kore, a zatim stavite u frižider da se dobro ohladi.

Dok se hladi pripremite glazuru.

Džem od limuna sipajte u posudu, zatim dodajte malo mlake vode, najviše jednu čašu, pa stavite da se džem ukuva.

Čim počne da ključa sklonite ga sa ringle.

Želatin pripremite prema uputstvu pa dodajte u topao džem i promešajte. Ostavite da se malo prohladi.

Potom procedite smesu tako da ostane samo providan, tečni deo, i njime prelijte kolač u kalupu.

Nakon toga, vratite čizkejk u frižider, da se sve zajedno dobro ohladi i stegne, prenosi Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh