Hrana i piće

Punjena jaja – predjelo za desetku

Ovo predjelo se odlično uklapa u sve vrste proslava.

No image - Haber.ba

Sastojci:

– 150 g mekog sira

– 8 jaja

– 50 g pšenice belije

– 80 g kiselih krastavaca

– 100 g majoneza

– 200 g senfa

– so

– biber

– peršunovo lišće

– celer

– zelena salata

Priprema:

Pšenicu skuvati u vodi i ostaviti da se ohladi, a zatim je procediti i na platnenoj salveti i malo prosušiti. Jaja tvrdo obariti, iseći uzduž i izvaditi žumanca, piše N1.

Samleti žumanca zajedno sa kiselim krastavcima, kuvanom pšenicom i dodatkom peršunovog i celerovog lišća. Dodati senf i majonez, pa dobro promešati i napuniti polutke jaja.

Ovako punjena jaja servirati na ovalu obloženom zelenom salatom, dekorisati po želji i služiti.

Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh