Hrana i piće

Recept za najbolji sos za tjesteninu

Italijanka Marsela Hazan, koja je živela i preminula u Americi bila je poznata kuharica i pisac, a njen sos od paradajza je proglašen za najbolji na svijetu,

Italijanka Marsela Hazan, koja je živela i preminula u Americi bila je poznata kuharica i pisac, a njen sos od paradajza je proglašen za najbolji na svijetu

Tajna savršenosti ovog sosa za testeninu jeste – jednostavnost!

Dok će mnogi posegnuti za teglom industrijskog sosa iz nekog supermarketa, ona je tvrdila kako za to nema potrebe.

Sastojci za savršen sos:

Paradajz
Luk
Maslac i malo soli

Priprema:

U lonac stavite pola luka, bez sjeckanja, dodajte maslac i kratko kuhajte.
Dodajte pelat paradajz i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta.
Marsela je tvrdila kako luk, a ni ostale sastojke ne treba da sjeckate. Samo ih ubacite da se zajedno kuhaju i da se ukusi promiješa,piše Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh