Bebe i djeca

Ova osobina je zajednička svim dobrim roditeljima

Iako ne postoji zlatna formula za dobro roditeljstvo ni popis pravila kako zapravo biti dobar roditelj, psiholozi nas uvjeravaju da postoje određene osobine koje su zajedničke gotovo svim dobrim roditeljima.

Djeca i majka - INZ

Kako donosi Parenting For Brain, jednu karakteristiku navode kao naročito važnu.

Radi se o donošenju odluka koje su prvenstveno u najboljem interesu djeteta. Psiholozi objašnjavaju kako svi dobri roditelji prije svega donose odluke na temelju vlastitih okolnosti i resursa, i to isključivo u korist dugoročnih potreba svog djeteta.

Potpuno je razumljivo da ćemo se kao roditelji ponekad trebati odricati svojih želja ili potreba, a nerijetko ih stavljati u drugi plan, a upravo je to jedna od karakteristika koje opisuju svakog dobrog roditelja. S druge strane, roditelji koji uvijek svoje potrebe stavljaju na prvo mjesto mogu štetiti razvoju djeteta, kao i razvijanju njegovog punog potencijala, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh