Bebe i djeca

Ako planirate biti majka, ovaj trend trebate izbjegavati

ELEKTRIČNE cigarete su predstavljene kao alternativa običnim cigaretama, ali sve je više dokaza da nisu nimalo bezazlene za zdravlje.

kurir

Kada su se pojavile na tržištu, većina pušača se brzo prebacila na ovu “zdraviju varijantu” kako bi odbacili lošu naviku. Međutim, studije pokazuju da nisu uopće zdrave,prenosi Index.

Rezultati istraživanja koje je provedeno na sveučilištu u Sjevernoj Karolini pokazali su da pušenje e-cigareta može oštetiti pluća i kardiovaskularni sustav, prenosi DailyMail.

Također, pokazalo se da udisanje pare e-cigareta može utjecati na reproduktivne organe žene i rast dojenčadi.

Ispitivanje je provedeno na miševima koji su bili izloženi parama e-cigarete i rezultati su poražavajući. Ženke miševa koje su bile izložene parama teže su zatrudnjele, a njihov pomladak bio je lošeg imuniteta i slabije se razvijao od normalnih miševa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh