Posao

Stručnjak tvrdi: Ovih pet pitanja morate postaviti poslodavcu na razgovoru za posao!

Kako kaže stručnjak, jedna od najgorih stvari koje možete napraviti na razgovoru za posao, je ne postaviti nikakvo pitanje

Razgovor za posao - Zena.hr

Svi smo se barem u jednom u životu susreli s razgovorom za posao, odnosno zastrašujućim procesom intervjua, a pogotovo kod dijela: “Imate li Vi pitanja za nas?” Ako vam je um bio prazan u ovoj situaciji u prošlosti ili radije ne biste uopće ništa pitali, vjerujući da to nije nužan dio procesa, razmislite ponovno, piše Mirror.

Naime, kao što kaže Vincent Iachetta Jr, predsjednik Digital Marketing Agency, Peppermonkey Media, ovo je jedna od najgorih stvari koje možete učiniti na razgovoru za posao. Dakle, što biste trebali reći kada vam se postavi to vrlo važno pitanje? Prema Vincentu, postoji pet pitanja koja morate postaviti i koja vam mogu pomoći u sklapanju posla.

Koji su kratkoročni i dugoročni ciljevi vaše tvrtke?’ Ovo pitanje pokazuje vaše zanimanje za smjer i viziju tvrtke te ukazuje na vašu želju da ostanete dugoročno i date značajan doprinos. Također možete koristiti ovo pitanje kako biste saznali o budućim projektima i potencijalnom povećanju broja zaposlenih. Ako ispitivač ne zna odgovoriti, to može značiti da tvrtka nije dovoljno razmislila o ovom ključnom pitanju.

‘Kako biste opisali kulturu tvrtke?’ To će vam omogućiti da saznate više o normama tvrtke, vrijednostima i dinamici zaposlenika. Vaš ispitivač može spomenuti određene tipove osobnosti i pozitivna ponašanja koja cvjetaju u ovom radnom okruženju. Ako je tako, iskoristite ovu raspravu kako biste sebe prikazali kao idealnu osobu.
poster

‘Kako bi izgledao tipičan radni dan?’ Važno je znati svakodnevne odgovornosti i očekivanja uloge, uključujući uključene zadatke, projekte i interakcije. Zatim možete dati osobne primjere kako se to usklađuje s vašim vještinama, interesima i iskustvom. Poznavanje ponešto o tome što biste radili u ulozi također vam može pomoći da odlučite odgovara li vam ta uloga.

‘Kako bih Vas mogao/la impresionirati tijekom probnog roka?’ Ovo pitanje izgleda kao da zamišljate da tamo radite i pokazuje da ćete tražiti načine da nadmašite očekivanja. Također možete saznati postoji li nešto što biste mogli naučiti prije nego što počnete raditi kako biste sebi dali prednost. Objašnjenje da ste voljni primati povratne informacije kako biste dodatno poboljšali svoju izvedbu daje vašem ispitivaču do znanja da ste zreli i dovoljno zadovoljni sami sa sobom da prihvatite kritiku.

‘Koje resurse imate za obuku osoblja, razvoj i napredovanje u karijeri?’ Ovo pitanje pokazuje da ste zainteresirani i da želite raditi u ovoj tvrtki na duže razdoblje. Također pokazuje da ste voljni biti obučeni i steći kvalifikacije – potencijalno posvetiti svoje vrijeme trudu. Ovo pitanje pokazuje činjenicu da ste spremni preuzeti nove odgovornosti i tražiti promaknuće. Vincent kaže: “Prije odlaska, uvijek se trebate raspitati o sljedećoj fazi procesa intervjua. Ponudite da pružite sve dodatne informacije i činite se zainteresiranima za početak što je prije moguće.” prenosi Večernji list


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh