Posao

Hercegovački vlasnik povećao plate u poznatim hrvatskim kompanijama

Korporacija je uložila ogroman novac u ljudske potencijale.

Novac - Ilustracija / Srbijadanas.com

Hrvatska deterdžentsko-toaletna industrija Saponia i konditorska firma Kandit, iz sastava Mepas Grupe iz Širokog Brijega, u petak su izvijestile da su tokom ove godine povećale neto plate svojim zaposlenicima za 25 posto u odnosu na prošlu godinu.

– Tokom ove godine plate zaposlenika Saponie i Kandita značajno su povećane, neto plate su u ukupnom nivou veće za 25 posto u odnosu na prošlu godinu – navodi se u saopštenju te dodaje kako je poseban naglasak stavljen na proizvodno i logističko-distributivni sektor, prenosi Hina.

Firme ističu da je to prvi korak u dugoročnom ulaganju u ljudske potencijale te naglašavaju ključnu ulogu zaposlenika za daljnji razvoj kompanija.

U saopćenju se navodi kako je Mepas Grupa investirala u zadnjih desetak godina u Saponiu oko 75 miliona eura, a u Kandit oko 45 miliona eura za razvoj poslovanja. Snažan fokus na inovacijama i poslovnom razvoju rezultirao je rastom efikasnosti i prihoda za obje kompanije, kazali su.

Napominju i kako će obje firme u decembru isplatiti dar za djecu u iznosu od 40 eura te božićnicu u iznosu od 270 eura po zaposleniku. Dodatno, zaposlenici će biti nagrađeni za radne rezultate iznosom od 200 eura, piše biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh