BIZnews

Wizz Abu Dhabi tokom ljetne sezone smanjuje letove za Sarajevo

Uprkos smanjenju, kapacitet sarajevskog aerodroma na Bliskom istoku će porasti za 27,6% ove ljetne sezone.

profitiraj.ba

Wizz Air Abu Dhabi dodatno je smanjio planirane operacije između glavnog grada Emirata i Sarajeva ove ljetne sezone. Tokom protekle nedjelje, aviokompanija je ukinula dodatnu nedjeljnu rotaciju iz svog rasporeda od maja nadalje za ukupno četiri nedjeljna leta tokom ljeta.

Prošle godine, ovaj avioprevoznik je održavao svakodnevne letove između dva grada, sa izuzetkom aprila i juna kada je bilo šest nedjeljnih letova. Wizz Air se ne suočava sa konkurencijom između ova dva grada. Planirano je da sve letove obavlja avion Airbus A321neo sa 239 sjedišta, piše specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.

Uprkos smanjenju, kapacitet sarajevskog aerodroma na Bliskom istoku će porasti za 27,6% ove ljetne sezone. Air Arabia će obnoviti operacije između Sharjaha i glavnog grada Bosne i Hercegovine nakon nekoliko godina, Flyadeal će otvoriti operacije iz Džede, a Flynas povećati frekvencije, piše profitiraj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh