BIZnews

Jedan od najvećih evropskih proizvođača madraca na izdisaju

Njemačka firma Breckle je nedavno proizvodila oko 3.000 madraca dnevno u ogromnoj tvornici. Ali sada je grupa podnijela zahtjev za bankrot. Proizvođač je u krizi, navode njemački mediji.

Jedan od najvećih evropskih proizvođača madraca na izdisaju - biznisinfo.ba

Prema pisanju medija, Breckle GmbH Märzeten GmbH i Lapur GmbH navodno su podnijeli zahtjev za nesolventnost sudu u Göttingenu, piše biznisinfo.

Proizvodni pogon Northeim jedna je od najvećih tvornica madraca i kreveta u Evropi. Veličine je 80.000 kvadratnih metara.

Rainer Eckert za sada je imenovan za stečajnog upravitelja, a proizvodnja će se nastaviti uprkos stečaju. Zaposlenici su o tome obaviješteni u ponedjeljak ujutro, piše Fenix magazin.

Proizvodnja se za sada nastavlja u Northeimu. Prema izvještaju, stečajni upravitelj najprije želi stabilizirati poslovanje i organizirati stečajni novac radnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh