BIZnews

Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH porasla 6,1 posto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u februaru ove godine u odnosu na prethodni mjesec veća je za 6,1 posto.

Industrijska proizvodnja - Ekspresno.info

Na godišnjem nivou, u februaru 2024. u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja u FBiH veća je za 2,3 posto.

Prema GIG agregatima, u februaru u odnosu na januar 2024. godine, Trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 14,8 posto , Intermedijarni proizvodi veći su za 13,9 posto i Kapitalni proizvodi veći su za 5,3 posto. Netrajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 0,8 posto i Energija je manja za 0,5 posto.

Na godišnjem nivou, u februaru 2024. u odnosu na isti mjesec lani, Intermedijarni proizvodi veći su za 9,2 posto i Energija veća je za 0,7 posto.

Trajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 6,2 posto, Netrajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 4,1 i Kapitalni proizvodi manji su za 0,5 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku, piše biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh