BIZnews

FBiH: Prodaja i otkup poljoprivrednih proizvoda u četvrtom kvartalu lani 105,82 miliona KM

FBiH: Prodaja i otkup poljoprivrednih proizvoda u četvrtom kvartalu lani 105,82 miliona KM…

Federalni zavod za statistiku

Ukupna vrijednost prodaje proizvoda vlastite proizvodnje poljoprivrednih preduzeća i zemljoradničkih zadruga i otkupa proizvoda od porodičnih poljoprivrednih proizvođača u Federaciji BiH u u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosi 105,82 miliona KM. To je smanjenje za 3,1% u odnosu na četvrto tromjesečje 2022. godine.

Ukupna vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrednih preduzeća i zemljoradničkih zadruga u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosi 51,62 miliona KM. To je smanjenje za 7,3% u odnosu na četvrto tromjesečje 2022. godine.

Ukupna vrijednost otkupa poljoprivrednih proizvoda od porodičnih proizvođača u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosi oko 54,20 miliona KM, što je povećanje za 1,4% u odnosu na četvrto tromjesečje 2022. godine, saopćio je Federalni zavod za statistiku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh