BIZnews

Poznati njemački proizvođač kućanskih aparata otpušta 2000 radnika

Poznata njemačka tvrtka za proizvodnju kućanskih aparata Miele će morati otpustiti ukupno 2000 radnika kako bi svoju osnovnu djelatnost u budućnosti ponovno učinio profitabilnom.

Miele - ilustracija

Tvrtka sa sjedištem u Güterslohu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ima ukupno 23.300 zaposlenih.

Uprava tvrtke planira reorganizaciju cjelokupne proizvodnje. To također može rezultirati premještanjem poslova na druge lokacije tvrtke. Kako pišu njemački mediji, Miele mora smanjiti troškove proizvodnje.

Smanjenje radnih mjesta u tradicionalnom proizvođaču Miele bilo je predvidljivo, navode mediji.

Na prijelazu godine uprava Mielea je objavila video poruku svojim radnicima, što je natjeralo radnike da se pripreme za loše vijesti.

Rečeno je da će 2024. biti godina s ‘teškim odlukama i dubokim promjenama’. Proizvodnja tvrtke mora se reorganizirati, inače bi Miele kao cjelina bio dugoročno ugrožen, nastavlja se u videoporuci. Bilo je riječi i o mogućim otpuštanjima, piše Fenix magazin, prenosi tportal.

Što se tiče situacije u tvrtki tradicionalnih kućanskih aparata, sindikati su se već bojali da će stvari krenuti gore. IG Metall je upozorio da se veliki dio proizvodnje perilica rublja u budućnosti možda više neće odvijati u Güterslohu.

Kao jedan od nekoliko mogućih scenarija, Miele je planirao preseliti gotovo svu svoju proizvodnju u tvornicu Miele u Poljskoj, rečeno je tada. U poljskoj tvornici već se proizvodi veliki broj perilica rublja. Industrija strojeva za pranje rublja trenutno je srce Mielea – više od 1.500 zaposlenika radi u ovom pogonu u Güterslohu.

U priopćenju tvrtke u siječnju također je navedeno da niti jedno proizvodno mjesto neće biti zatvoreno. Osim toga, tvornica na lokaciji Gütersloh nije u opasnosti od zatvaranja i ostat će sjedište tvrtke.

Izvor: fenix-magazin


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh