BIZnews

Iza drvene kapije, krije se bajkovito etno selo – na prodaju je

Interesa ne manjka, a potencijalni kupci, sudeći po dosadašnjim upitima, uglavnom su dijasporci.

Agroklub.ba

Na oko 40-tak kilometara od Sarajeva, u dobro ušuškanom šumskom ambijentu u Nišićima, prodaje se kompletno etno selo. Ručno izgrađen kompleks za odmor u prirodi čeka novog vlasnika već mjesec dana, piše Agroklub.

Interesa ne manjka, a potencijalni kupci, sudeći po dosadašnjim upitima, uglavnom su dijasporci.

“Većinom su naši ljudi koji se raspituju, dijaspora da tako kažem. Ručni je rad, pravljeno sve s ljubavlju, vlasnici ne žele izlaziti u javnost jer su vrlo emotivno vezani za naselje, jer se radi o nasljedstvu”, otkriva nam Jasmin Šarić, vlasnik agencije “Zetta”, koja je objavila oglas za prodaju, prenosi Agroklub.ba.

Moguće investicije

Selo se sastoji od ukupno sedam objekata – četiri kuće, hladnjak, vanjski toalet i šupa, a prostire se na 2.000 m2 zemljišta. Mini-kompleks se prodaje sa kompletnim namještajem.
Nalazi u poznatom odmorištu i vikend naselju Nišići

“Potencijalni kupci se uglavnom raspituju o mogućim investicijama, jer poznata pizzerija koja je udaljena 200 metara od ovog sela ne radi već nekoliko godina. Prostor je pogodan da se napravi i restoran, dva-tri apartmana”, dodaje naš sagovornik.

Tamo gdje se prepliće tradicionalno i digitalno: Znate li šta su pametna sela?

U ovom zaista bakovito uređenom prostoru dominiraju motivi nekadašenjeg bosanskog sela. Od same drvene kapije, kamenih staza do starog namjeršataja koji isupnjava enterijer, sve asocira na neko prošlo vrijeme s tek ponekom “savremenom spravom” poput televizora ili mikrovalne, a bez čega je danas i teško zamisliti jedan dan, pa i kada se radi o odmoru.

Daleko ispod cijene

Nalazi u poznatom odmorištu i vikend naselju Nišići i ima veliki potencijal za iznajmljivanje, seoski turizam, ugostiteljstvo i druge namjene, a cijena kompletnog sela 370.000 KM, što je daleko ispod prave vrijednosti.

“Samo dva dunuma zemljišta sa uređenim papirima, je oko stotinjak hiljada maraka. Ovo je najprometniji magistralni put Tuzla – Sarajevo. Uz malo sadržaja za djecu, zaista se može napraviti fantastična ponuda za turiste”, pojašnjava Šarić, piše agroklub.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh