BIZnews

U septembru pad prometa u trgovini na malo od 0,2 posto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad u septembru od 0,2 odsto u odnosu na avgust.

Rast prometa od 0,6 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je pad od 1,3 odsto zabilježen u trgovini neprehrambenim proizvodima, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u septembru manji je za 2,1 odsto u odnosu na avgust.

Rast prometa od 0,4 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a pad od 3,5 odsto u prometu neprehrambenim proizvodima.

Ukupan promet trgovine na malo u Bosni i Hercegovini, posmatran u tekućim cijenama, u septembru veći je za 10,5 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Promet prehrambenim proizvodima veći je za 17,3 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 8,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u septembru ostvario je rast od 15 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 10,8 odsto, a neprehrambenim proizvodima od 20,6 odsto, piše SRNA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh