BIZnews

Zamjena za Wizz Air kreće s letovima iz Tuzle

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH je izdala odobrenje avio-operatoru “ToMontenegro” iz Crne Gore za letove između BiH i Nizozemske te između BiH i Turske.

biznisinfo.ba

Letovi će polaziti iz aerodroma u Tuzli i Mastrihtu za Nizozemsku, te iz Tuzle i Istanbula za Tursku, objavio je Edin Forto, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine.

Ova odluka je rezultat zahtjeva Aerodroma Tuzla upućenog Direkciji za civlno zrakoplovstvo BiH, koji je tražio dezignaciju za “ToMontenegro” za letove prema određenim zemljama EU .

BHDCA je kontaktirala države EU radi potvrde te dezignacije, a do sada su pozitivno odgovorile Nizozemska i Turska, Švedska, Danska, Austrija i Njemačka su dale negativne odgovore, dok se odgovor iz Luksemburga još očekuje, piše biznisinfo.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh