BIZnews

Sarajevo dobija pogon za reciklažu starih guma, privatnik ulaže 800.000 KM

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević uručio je ove sedmice direktoru privrednog društva NEGRO CROWN d.o.o. Sarajevo Zlatku Sejmenoviću dozvolu za upravljanje otpadom za preradu i recikliranje starih otpadnih guma.

Time su se stekli uslovi za pokretanje prvog postrojenja za reciklažu starih otpadnih guma mehaničkom obradom u Kantonu Sarajevo.

Tom prilikom ministar Almir Bečarević pohvalio je inicijativu, investiciju od oko 800.000 KM i ovaj hrabri potez realnog sektora koji se želi uključiti u sistem recikliranja otpada, što će znatno doprinijeti poboljšanju stanja životne sredine u Kantonu Sarajevo, pogotovo imajući u vidu činjenicu koliko stare gume zagađuju okolinu.

Kroz ovaj projekt u Kantonu Sarajevo stvorit će se 10 novih radnih mjesta i mogućnost da sva pravna i fizička lica na legalan i ekološki prihvatljiv način zbrinu stare gume, što će uveliko doprinijeti zaštiti okoliša u Kantonu Sarajevo.

Naime Zakonom o upravljanju otpadom i Pravilnikom o upravljanju otpadnim gumama propisano je da se stare gume moraju reciklirati i zbrinuti na ekološki prihvatljiv način, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh