BIZnews

Ovo su najuglednije kompanije na svijetu u 2023.

Već više od desetljeća The RepTrak Company rangira 100 najuglednijih kompanija te tako analizira korporativnu reputaciju za vodeće svjetske kompanije.

Rezultati se odnose na ocjenu koju je kompanija postigla na tablici od 0 do 100 bodova.

Na prvom mjestu s najboljom ocjenom, 76.8, ponovo se našao LEGO Group, kompanija za proizvodnju igračaka sa sjedištem u Billundu, u Danskoj, koja je najpoznatija po proizvodnji igračaka marke LEGO, prenosi Index.hr.

Bili su prvi 2020. i 2021., pali su na treće mjesto 2022., a sada su se vratili kao najuglednija kompanija na svijetu 2023. Njihov dobro zaokružen pristup podršci svijetu igre u kombinaciji s fokusom na etičke prakse čini ih omiljenima na globalnoj razini.

Pomaknuvši se sa sedmog mjesta u 2022., Grupa Bosch dolazi na drugo mjesto u 2023.

Rolls-Royce se drugu godinu zaredom nalazi među deset najboljih. Sada su se našli na trećem mjestu u 2023. Rolls-Royce Aerospace britanska je multinacionalna avionska i obrambena kompanija koja posjeduje Rolls-Royce, kompaniju osnovanu 1904. koja danas dizajnira, proizvodi i distribuira sisteme napajanja za avionske i druge industrije.

Harley-Davidson našao se na četvrtom mjestu ove godine. To je skok od dva mjesta u odnosu na pad na šesto mjesto prošle godine..

Canon se ove godine probio među deset najboljih s 11. mjesta u 2022. Ostvarili su 76.2 boda.

Ostale kompanije koje su se našle na ovom popisu možete vidjeti ispod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh