BIZnews

Najbogatija porodica u historiji čovječanstva imala je imovinu od 500 do 1.000 milijardi dolara

Porodica Rothschild se smatra najbogatijom porodicom u modernoj istoriji.

Porodica Rothschild - ilustracija

Ali zbog generacijskog razdvajanja bogatstva u cijeloj porodici, oni se više ne svrstavaju u trenutno top 10 najbogatijih porodica na svijetu.

Iako se procjenjuje da je porodica Rothschild nekada imala neto bogatstvo između 500 i 1.000 milijardi dolara, porodica se više ne nalazi na listi kao jedna od najbogatijih porodica zbog razvodnjavanja bogatstva u cijeloj porodici, kao i raspada zajedničkih poslovnih preduzeća.

Porodica Rothschild posjedovala je najveće privatno bogatstvo na svijetu tokom 19. vijeka, čak i u modernoj svjetskoj istoriji, ali je bogatstvo porodice opadalo tokom 20. vijeka i bilo je podijeljeno na mnoge potomke, od kojih su samo nekoliko njih pojedinačno i dalje milijarderi, prenosi Investitor.me.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh