BIZnews

Mostarski sajam: Predstavljanje rezultata projekta ‘Podrška mladima u zapošljavanju u IT sektoru’

U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru bit će organizirano predstavljanje rezultata projekta “Podrška mladima u zapošljavanju u IT sektoru”.

Mostarski sajam - FENA

Događaj će se održati u četvrtak, 4. svibnja, u paviljonu 1 (centralna pozornica), s počekom u 11,30 sati.

Tom prigodom bit će upriličena dodjela darovnica za nabavljenu opremu start-upovima, kao i dodjela certifikata za polaznike 1. ciklusa obuka (digital marketing specijalist, word press developer i QA tester).

REDAH u partnerstvu s Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-a, provodi projekt koji će trajati 21 mjesec ukupne vrijednosti 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 maraka.

Projektom se namjerava smanjiti nesklad između trenutno evidentiranog velikog broja nezaposlenih mladih osoba i izražene potrebe firmi iz IT sektora za određenim profilom zanimanja. Lokalno partnerstvo će planiranim aktivnostima pokrenuti proces koji će stvoriti metode i alate za dugoročnu održivost kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje Grada Mostara, priopćili su organizatori.

Napominju kako je Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekat ima za cilj doprinijeti poboljšanju prilika za zapošljavanje u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju, kaže se u priopćenju, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh