BIZnews

McDonald’s napušta BiH, večeras se zatvaraju svi restorani

Razlog zatvaranja je navodno dug za najam koji tvrtka koja drži popularnu franšizu nije podmirila na vrijeme stoga im je oduzeta licenca i 31. prosinca moraju zatvoriti sve restorane.

McDonald's - večernji.hr

Svjetski lanac brze hrane McDonald’s večeras će prestati s radom u Bosni i Hercegovini i do daljnjeg zatvoriti svoje restorane u Sarajevu i Mostaru. McDonalds ima tri restorana u Sarajevu te dva u Mostaru. Oni će do večeras biti otvoreni za kupce, a već sutra neće otvarati vrata. Ova vijest sigurno će rastužiti brojne ljubitelje brze hrane koja se sprema u McDonald’sovoj kuhinji. Ipak, ostaje nada da će problemi s licencom biti riješeni i da će se poslovanje nastaviti. Zanimljivo je da je McDonald’s sredinom ovog mjeseca renovirao restoran u sarajevskom naselju Nedžarići, sa potpuno novim konceptom i dizajnom. Podsjetimo da je prvi restoran McDonald’sa u Sarajevu otvoren 20. srpnja 2011. godine.Neslužbeno, razlog zatvaranja je navodno dug za najam koji tvrtka koja drži popularnu franšizu nije podmirila na vrijeme stoga im je oduzeta licenca i 31. prosinca moraju zatvoriti sve restorane,piše Vecernji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh