BIZnews

Bh. gigant traži još 50 radnika, namjenska industrija u velikom usponu

Jedna od vodećih domaćih kompanija iz oblasti namjenske industrije, Pretis Vogošća, raspisala je konkurs za prijem 50 radnika.

Municija - Ilustracija/Nezavisne.com

Kako se navodi, radnici se traže zbog povećanja obima posla. Traže se radnici metalskih i hemijskih zanimanja koji će raditi u proizvodnji.

Njima se nudi zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme, sa mogućnošću da budu primljeni na neodređeno.

Podsjetimo da je namjenska industrija u BiH u usponu. Izvoz namjenske industrije Bosne i Hercegovine za šest mjeseci iznosio je više od 131 milion KM i veći je za 20 posto u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je nedavno iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Namjenska proizvodnja koncentrisana je na proizvodnju municije te kao i uvijek ova kategorija bilježi najveće učešće u izvozu od 73,4 posto, a potom eksplozivi sa učešćem od 14,6 posto, prenosi biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh