BIZnews

“Plakali smo od sreće kad smo čuli da više nećemo raditi nedjeljom”

“Kad smo čuli za tu odluku, od sreće smo gotovo svi zaplakali”, iskreno je priznala prodavačica Jasmina Rušak iz križevačkog trgovačkog diva KTC-a.

Jasmina Rušak - Vecernji.hr

Gospođa Jasmina, koja radi u robnom centru KTC-a u Koprivnici (Hrvatska), majka je dvoje male djece. Nju je odluka poslovodstva da od iduće godine ne rade nedjeljom u srijedu zatekla na radnom mjestu.

“Djeca su nedjeljom doma, ne idu u školu i iskreno se radujemo što će cijela porodica taj dan provesti zajedno”, reći će Jasmina Rušak. Ne boji se da će izgubiti kupce jer ima mnogo onih koji redovno kupuju u KTC-u i vjeruje da će potrebnu nabavu, umjesto nedjeljom, odraditi u subotu.

Njeno oduševljenje dijeli i kolegica Sanja Ledinski, također majka koja jedva čeka da baš taj dan provede s porodicom.

“Znamo biti slobodni u sedmici, ali nijedan dan ne može nam zamijeniti nedjelju. To je dan koji treba biti posvećen obitelji”, zaključuje Sanja Ledinski. Inače, križevački trgovački div KTC već treću godinu ne radi za vjerske blagdane, a od 1. siječnja iduće godine svoja će vrata zatvoriti i nedjeljom. O tome da trgovci ne bi trebali raditi nedjeljom predsjednik upravnog odbora KTC-a Ivica Katavić, koji je čelnik udruženja trgovine pri HGK-u, govori već duže. Kako to da su sad prelomili, pitamo. “Htjeli smo postići konsenzus među trgovcima. No, u tome nismo uspjeli, pa smo se sami odlučili na taj potez. Uvjereni smo kako će to mnogo značiti našim radnicima jer je nedjelja doista obiteljski dan”, ističe Katavić.

Hrabar potez, u svakom slučaju, ako se zna da je promet nedjeljom i praznicima prilično velik.

“Da, nedjelja i praznici nam donose više od 100 miliona kuna prihoda godišnje. Nadam se da će naši kupci znati cijeniti tu odluku. Mnogo je upravo takvih pozitivnih reakcija nakon što smo objavili odluku da nećemo raditi nedjeljom”, naglašava čelni čovjek KTC-a. Domaći trgovački lanci, otkriva Katavić, bili su spremni za istu odluku, ali problem je bio u stranim lancima koji se ne žele odreći prometa nedjeljom. Tražili su i od države da regulira rad nedjeljom, ali to se nije dogodilo. “Mi više nismo mogli čekati jer smatramo da je to prevažna odluka. Nadam se samo da će našim stopama i lanci koji su dosad, barem deklarativno, bili za to da se nedjeljom ne radi”, zaključuje Ivica Katavić za “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh